:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 21. 16:29

Otthoni szórakoztató központot tervez a Hewlett-Packard

A Hewlett-Packard tegnap jelentette be otthoni multimédiás szórakoztatóközpontját, amelynek prototípusát a jövő héten zajló new yorki Tech Expo rendezvényen mutatják be.

A HP gépe valójában nem más, mint egy CD-játszó és MP3 lejátszó, amely a zenelejátszáson kívül képes az Internetre csatlakozni, onnan zenéket letölteni és azokat tárolni, hordozható MP3 játszóba, kéziszámítógépbe vagy flash memóriába átvinni vagy CD-re írni.

A készülék támogatja a RealAudio és RealVideo formátumokat és elérhető rajta a RealJukebox szolgáltatás is. A készülékben egy 40 GByte kapacitású merevlemez található, amelyre akár 9.000 zeneszámot is elmenthetünk.

A HP gépe gyakorlatilag a létező összes módon képes elérni a világhálót: modemes kapcsolattal, DSL-en keresztül vagy kábelmodemmel csatlakozhatunk az Internetre. A kezelőfelületet a TV-n láthatjuk, a parancsokat pedig távirányítóval adhatjuk ki.

Az eszköz megálmodóinak szándéka szerint a "Digital Entertainment Center" névre hallgató készülék szerves részét képezi majd az otthoni Hi-Fi berendezéseknek.

A Digital Entertainment Center árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de nem hivatalos források szerint "ezer dollár alatt lesz". A HP készüléke szolgáltatásaiban nagyon hasonlít a Compaq iPAQ Music Center-hez, ami szintén egy CD-játazó és egy MP3 lejátszó kombinációja, de ez a gép nem képes CD-re írni.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.