Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 28. 14:25

Tényleg rontja az Instagram a nem eléggé népszerű videók minőségét

A megjelenítésben is tényező, hogy mennyire népszerű egy adott tartalom.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője hétvégén elismerte, hogy a platformon közzétett videók teljesítménye is befolyásolja a megjelenítés minőségét. Többeknek feltűnhetett már, hogy egyes videók jobb minőségűek, élesebben jelennek a felületen, míg más feltöltött tartalmaknál mintha romlana a minőség, homályosak az akár ugyanazon feltöltőtől származó, pár nappal korábban közzétett videók.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők?

Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők? Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Mosseri magyarázata szerint a különbség abból is fakadhat, hogy hányan tekintették meg adott videót: ha egy tartalmat sokáig nem néznek, illetve nem tűnik különösebben népszerűnek sem, a felületen lejjebb veszik a videó minőségét. Amint egy tartalom felkapottabbá válik, egyben a minőségjavulást is észrevehető lesz – magyarázta a platform első embere.

A magyarázat szerint mivel a felületre elképesztő mennyiségű képet és videót töltenek fel naponta, a felhasznált számítási kapacitás optimalizálása végett van szükség arra, hogy a tartalmak esetében játszadozzanak a megjelenítéssel, az erőforrások zömét így a népszerű tartalmak kiszolgálására tudják fordítani.

Via The Verge.

a címlapról