:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 25. 14:31

Indiában már tényleg rocksztár az Nvidia főnöke

Fogalom is született a Jensen Huangot övező őrületre, ez a „jensanity".

Jensen Huang lazaságához eddig sem fért sok kétség, az Nvidia 61 éves elnök-vezérigazgatójához például már szinte hozzánőtt jellegzetes fekete bőrkabátja, a rocksztár-státuszt pedig a nyáron megkoronázta, amikor a Computex egyik standján aláírt egy női mellet.

Az Nvidia-fejes szintén nem semmi fogadtatásban részesült a héten Indiában, aminek kapcsán a sajtó elkezdett használni egy eddig nem használt, de nagyon frappáns fogalmat az őt övező népszerűségre, méghozzá a „jensanity”-t, ami az angol insanity, azaz őrület és a cégvezér nevének ötvözése.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők?

Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők? Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

A cég Mumbaiban megrendezett AI-fókuszú eseménye teltházas lett, miután órákon belül elkeltek a belépők, és a kezdési időpontot is el kellett csúsztatni fél órával a tömeg miatt. Az Nvidia inkubátor programjában résztvevő egyik startup mérnöke, Yuvraj Mehta úgy írta le az eseményt, mintha a Coldplay rockbanda egy koncertje lett volna, csak itt éppen a techőrültek özönlöttek megnézni a világ egyik legértékesebb cégének bemutatóját. A Reuters cikkében megszólaltatott két mérnök elmondása szerint összesen több mint 40 000 rúpiát, azaz majdnem 180 ezer forintot költött csak arra, hogy Mumbaiba utazzanak a csúcstalálkozóra Suratból.

A big tech cégek vezérigazgatói Indiában különösen népszerűek, ami nem meglepő, hiszen a nagy presztízsű főiskolákon szerzett mérnöki diplomák belépőjegyet jelentenek a szakma legjobb cégeihez. Akash Bansal, az Orangewood Labs robotikai startup alapítójának elmondása szerint Huangra ráadásul valódi hősként tekintenek az akadémiai közösségekben.

Via Reuters.

Bővítjük iOS- és Android-fejlesztői csapatunkat, ahová több új kollégát is keresünk. Dolgozz velünk nemzetközi csapatban, a legismertebb gyorséttermi lánc alkalmazásain.

a címlapról