:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 24. 13:06

Már Magyarországon is lehet bájcsevegni a ChatGPT-vel

Egy hónappal a tengerentúli rajtot követően az Európai Unióban is elrajtolt az OpenAI ChatGPT-jének fejlett hangasszisztens-módja.

Az AI fejlődési léptékét nézve mintha csak egy örökkévalósággal ezelőtt lett volna idén májusban, amikor egy lélegzetelállító demo keretében bemutatta az OpenAI a GPT-4o nyelvi modell vadonatúj kiegészítőjét, a Advanced Voice Mode-ot, mellyel egészen emberszerű párbeszédeket folytattak a résztvevők a bemutató során.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők?

Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Kihalnak-e a hagyományos üzemeltetők? Az üzemeltetői szakmát számos nagyon erős hatás érte az elmúlt években.

Eltelt aztán négy hónap, mire a beszélgetős chatbotot rá merték ereszteni a nagyközönségre, eleinte csak a tengerentúlon, majd újabb egy hónapra rá a - a hét elejétől - már az EU-ban, így Magyarországon is el lehet beszélgetni élő szóban az OpenAI mesterséges intelligenciájával.

A funkció használatához az iOS-en vagy Androidon futó ChatGPT alkalmazás legfrissebb verziójára van szükség, emellett a GPT-4o modell mellett működő algoritmus előcsalogatásához elő is kell fizetni a ChatGPT Plus szolgáltatásra, amihez hazánkban 8900 Ft-os havi díjért cserébe lehet hozzájutni.

A szolgáltatás egyébként egészen ijesztően mímeli az élő párbeszédet. Például nem gondolkodik a chatbot hosszasan minden válasz előtt, bármikor bele lehet vágni a szavába, és olykor még egy-egy sziporkát is megenged magának a rendszer a beállításaitól függően.

Bővítjük iOS- és Android-fejlesztői csapatunkat, ahová több új kollégát is keresünk. Dolgozz velünk nemzetközi csapatban, a legismertebb gyorséttermi lánc alkalmazásain.

a címlapról