:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 17. 13:50

Még a telefontolvajok munkáját is elveszi a mesterséges intelligencia

Telefont lopni egyre kevésbé kecsegtet gyors anyagi meggazdagodás lehetőségével, köszönhetően a platformtulajdonosok újabb biztonsági funkcióinak.

A telefontolvajok lassan tényleg új szakma után nézhetnek, és igen, ők is a mesterséges intelligencia miatt. Legalábbis az MI-nek is része lehet majd a jövőben abban, hogy a tulajdonosoktól eltulajdonított okostelefonokat később legfeljebb alkatrészként lehessen értékesíteni - vagy még úgy sem.

A Google a héten indította útjára az Android operációs rendszer új tolvajhessegető funkcióit globálisan, melyek nem csak a legújabb Pixeleken lesznek elérhetők, hanem - legalábbis elméletileg - minden, legalább Android 10-et futtató mobilon.

00:56
 

Android Theft Protection

Még több videó

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Az új funkciótár kétségtelenül legérdekesebb eszköze az MI-re építő Theft Detection Lock, mely képes bizonyos helyzetekben felismerni, hogy az eszközt ellopták (például kitépték a felhasználó kezéből) és azonnal lezárni azt.

További újdonság a telefon távoli lezárásának lehetősége ellenőrzött mobilszám segítségével, illetve az Offline Device Lock, mely automatikusan lezárja a telefont abban az esetben, ha az túl hosszú ideig nem csatlakozott semmilyen hálózathoz - ami tipikusan előfordul egy lopott készülék esetében.

Az új funkciók a Google Play Services frissítésével válnak elérhetővé a következő napokban, hetekben, készülékmárkától- és típustól függetlenül.

a címlapról

profit

0

Nem tud hibázni a TSMC

2024. október 17. 11:31

A cég az AI-nak és az okostelefon-gyártóknak köszönhetően ki sem látszik a megrendelésekből.

INTELBROKER

0

Betörhettek a Ciscóhoz

2024. október 16. 13:55

Még folynak a vizsgálatok az állítólagos adatlopással kapcsolatban, amely érintheti többek közt az olyan ügyfeleket, mint a a Verizon és az amerikai T-Mobile.