:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 16. 12:23

Microsoft: Vegyünk másik PC-t, ha nem tudunk Win 11-re frissíteni

Még mindig erős a Windows 10 felhasználói bázisa annak ellenére, hogy a Microsoft agresszívan próbál minél többeket átterelni a legújabb rendszerre. A hardverkövetelmények azonban továbbra is gátnak tűnnek, amik a cég szerint lebonthatók, ha kinyitjuk a pénztárcát.

Pörög a visszaszámláló: a Microsoft egy éven belül megszünteti a Windows 10 támogatását, így az operációs rendszer ezen kiadása eléri életciklusának végét. Innentől kezdve nem kap több biztonsági frissítést, sem technikai támogatást vagy hibajavítást. Akik a határidő lejárta után továbbra is használják a rendszert, fokozottan ki lesznek téve a biztonsági fenyegetéseknek.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Ennek ellenére a StatCounter legfrissebb adatai azt mutatják, hogy még mindig a Windows 10 a legnépszerűbb verzió 62,7 százalékos piaci részesedéssel, míg a Windows 11 három évvel megjelenése után még csak 33 százalékon áll. Eközben vannak, akik még mindig nem tudnak elszakadni a Windows 7-től, a felhasználók 2,8 százaléka ragaszkodik az elavult verzióhoz. Sokakat fog tehát érinteni a jövőre érkező határidő.

A Windows 11-re frissítés ingyenes a Windows 10 felhasználók számára, amennyiben kompatibilis hardverrel rendelkeznek, utána évekig biztosított lesz a folyamatos hozzáférés a biztonsági frissítésekhez és funkciókhoz. A Windows 11 azonban szigorúbb hardverkövetelményeket ír elő, ezért előfordulhat, hogy a régebbi számítógépek nem felelnek meg a feltételeknek. Nem csak, hogy a legújabb processzorok támogatása szükséges, de követelmény a TPM 2.0 biztonsági chip megléte is, utóbbiból hiány van több gépnél is.

A Microsoft nem meglepő mód egyszerűen azt ajánlja hivatalos támogatási oldalán is, hogy ha a gépünk nem felel meg a Windows 11 követelményeinek, vásároljunk egy másikat. A probléma ezzel az, hogy egyébként rengeteg jól használható, gyors és korszerű gép van használatban, amiket pazarlás lenne leselejtezni a határidő nyomására, a biztonság kedvéért.  A Canalys piackutató becslései szerint egyébként világszerte 240 millió számítógép végezheti hulladékként ea támogatás megszűnésével, ami 480 millió kilogramm elektronikai hulladékot jelent.

a címlapról

INTELBROKER

0

Betörhettek a Ciscóhoz

2024. október 16. 13:55

Még folynak a vizsgálatok az állítólagos adatlopással kapcsolatban, amely érintheti többek közt az olyan ügyfeleket, mint a a Verizon és az amerikai T-Mobile.

ÁRAM

2

Moduláris atomreaktorokból vásárol energiát a Google

2024. október 15. 13:45

Az AI-szolgáltatások miatt megnőtt áramigényt újabban atomreaktorokból származó energiával próbálják fedezni a techóriások, a Microsoft utána a Google is hasonló megállapodást kötött.