:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 15. 13:42

Íme a nagy mobilplatformok felemelkedése és bukása, negyven másodpercben

Talán csak annak újdonság, hogy ma két mobilplatform - az iOS és az Android - verseng egymással, aki az elmúlt tizenöt évet egy barlangban töltötte. De mi is történ ez alatt a tizenöt év alatt?

Az okostelefonos platformok szegmense ma teljesen duopol, vannak androidos mobilok meg vannak az iPhone-ok, előbbire több száz gyártó épít világszerte több ezer készüléktípust, utóbbira egyetlen, évente kb. négyet.

00:41
 

Mobile OS: The Making of a Duopoly: Statista Racing Bar Animation

Még több videó

De nem volt ez mindig így, és hogy mennyire nem, azt igazán remekül vizualizálja nekünk a Statista nevű kutatócég mozgó grafikonja, mely 40 másodpercbe sűríti az elmúlt kb. 15 év piaci erőviszonyainak változását ebben a szegmensben.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

A videón kitűnően nyomon követhető az iOS és az Android felemelkedése, ezzel párhuzamosan a Symbian, a BlackBerry OS vagy éppen a Tizen bukása, hogy aztán végül olyan 2016 magasságában kissé leüljön a sztori, mert ettől az évtől gyakorlatilag konstans a két talpon maradt platform egymáshoz viszonyított pozíciója.

a címlapról

ÁRAM

0

Moduláris atomreaktorokból vásárol energiát a Google

2024. október 15. 13:45

Az AI-szolgáltatások miatt megnőtt áramigényt újabban atomreaktorokból származó energiával próbálják fedezni a techóriások, a Microsoft utána a Google is hasonló megállapodást kötött.