:

Szerző: Koi Tamás

2024. október 14. 09:33

Semmelweis segít a bajban - már felnőtteknek is

Az egyik legjobb hazai e-health applikáció, a Semmelweis HELP frissítésével immár nem csak a gyermekeikért aggódó szülők kérhetnek egészségügyi döntéstámogatást.

Szigorúan nem diagnosztikai, hanem "döntéstámogató" eszköznek hívja a Semmelweis Egyetem a saját maga által jegyzett, Semmelweis HELP nevű applikációt, mely az e-health applikációk körében leginkább arra vállalkozik, hogy Dr. Google-től elhappolja a pácienseket.

Az applikációtól a tavaly nyári rajtot követően eredetileg gyermekbetegségek esetén lehetett csak segítséget kérni, a most megjelent 2.0-s változatban ez kiegészült a felnőtt háziorvosi, szülészet-nőgyógyászati és szemészeti betegségekkel.

semmelweis_help

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben

Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

Kollektív sárfürdő egy kiszivárgott fejvadász db-ben Tanmese egy Temuról rendelt fejvadász cégről és a hazai IT morális talapzatról lelépő, elit öngyilkos alakulatáról.

A távdiagnózis döntéstámogatás módja nem változott, azaz az életkor és a nem megadását követően szépen végig kell kattintgatni a tüneteket, melyek alapján az applikáció megmondja, hogy milyen betegség húzódhat a háttérben, illetve mekkora valószínűséggel.

Az applikáció egyben az eset súlyosságától függően az orvosi ellátás igénybe vételére is javaslatot tesz (háziorvos felkeresése, szakorvosi ellátás, sürgősségi ellátás, 112 hívása).

A Semmelweis HELP új verziója letölthető a Play Áruházból vagy az App Store-ból.

a címlapról