Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 10. 14:55

Megérkeztek a fülek a Google Dokumentumokba

Könnyebben kezelhetővé válnak a hosszú dokumentumok, egyszerűsödik a navigáció.

Aprónak tűnő, de fontos elemmel bővül ki a Google Dokumentumok eszköztára: érkeznek a fülek, melyek megkönnyítik a hosszabb dokumentumok tartalmának rendszerezését, és a bennük való információkeresést. A fülek segítségével sokkal egyszerűbben tervezhetők, építhetők, strukturálhatók a tartalmak, az olvasók számára pedig egyszerűbbé válik a navigáció. A fülekkel lényegében könnyebben adott részhez lehet ugrani egy dokumentumon belül különálló fájlok létrehozása nélkül.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma

Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

A funkciót eredetileg áprilisban jelentették be, de csak indul a fokozatos bevezetés az összes Google Workspace-felhasználónál és személyes Google-fióban, de régiótól függően akár néhány hétig is eltarthat, mire mindenkinél megjelenik.

A fülek eléréséhez a Google Dokumentumok asztali webes verziójából kell előhívni a képernyő bal felső sarkában található pontlistás ikonnal a „Fülek és körvonalak megjelenítése” opciót. Ezután lehetséges hozzáadni és kezelni a különböző aloldalakat és tabokat.

googletab

a címlapról

AI

4

Saját farkába haraphat az AI

2024. október 10. 13:22

A nagy nyelvi modellek elterjedése egyre csökkenti a nyilvános tudásmegosztást az online kérdezz-felelek platformokon, ezzel pedig megnehezítheti a jövőbeli modellek képzését.

PI

1

Saját márkás SD-kártyákat ad ki a Raspberry Pi

2024. október 9. 14:09

Minden modellhez nagy teljesítményt és stabilitást kínáló saját SD-kártyákkal bővíti termékkínálatát a Raspberry Pi, emellett egy védőtok is érkezik a miniPC-khez.