Szerző: Koi Tamás

2024. október 10. 14:13

A fiatal amerikaiak szavazatához a World of Warcrafton keresztül vezet az út

Az Egyesült Államokban egészen kreatív módon próbálnak aktivizálni bizonyos társadalmi rétegeket.

Ahogy tágabb értelemben a marketing, úgy a politikai marketing terén sem vall szégyent az Egyesült Államok, amikor különböző demográfiai csoportokat kell megszólítani, aktivizálni. Most éppen az elnökválasztásra.

Mert az egy dolog, hogy az elnökjelöltek ott vannak az X-en, a Facebookon, az instán vagy éppen a TikTokon, de - ki gondolná - mindegyiknek van Twitch-fiókja is, amit Kamala Harris demokrata elnökjelölt a minap kissé formabontó módon el is kezdett használni.

harris_twitch

Home office: a hatalom fényes szimbóluma

Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Az egész fiatal, mindössze augusztusban létrehozott csatornán október 9-én keleti-parti idő szerint 18:30-kor lement az első élő játékközvetítés (felvételről megtekinthető itt). Nem, nem Kamala Harris játszott, hanem a platform egyik legismertebb gamer arca, Preheat, aki egy laza World of Warcraft partit toltak le,

miközben mellette párhuzamosan Tim Waltz alelnökjelölt arizonai beszédét is követhették az érdeklődők.

A Twitch bevallottan az egyik legfontosabb eszköz a legfiatalabb szavazók, különösen a fiatal férfiak megszólítása érdekében - játék közben ezért a csapat többször is szavazásra buzdította a nézőket, többek között olyan sziporkákkal, hogy a GOP (a Republikánus Párt másik neve) a POG (gamer szlengben kb. a pozitív elismerés) ellentéte.

Via Engadget.

a címlapról

AI

2

Saját farkába haraphat az AI

2024. október 10. 13:22

A nagy nyelvi modellek elterjedése egyre csökkenti a nyilvános tudásmegosztást az online kérdezz-felelek platformokon, ezzel pedig megnehezítheti a jövőbeli modellek képzését.

PI

1

Saját márkás SD-kártyákat ad ki a Raspberry Pi

2024. október 9. 14:09

Minden modellhez nagy teljesítményt és stabilitást kínáló saját SD-kártyákkal bővíti termékkínálatát a Raspberry Pi, emellett egy védőtok is érkezik a miniPC-khez.