Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. október 7. 13:57

A Google keresőbe is jönnek a kék pipák

A Gmailben már látható kék pipák később érkezhetnek a fő termékbe, a keresőbe is, hogy az ellenőrzött cégekre mutató linkek egyértelműbben elkülönüljenek.

Új ellenőrző-funkciót tesztel a Google keresőjében a hamis és csaló weboldalakra való átkattintások arányának csökkentése céljából. A felhasználók egy része már láthatja a keresési eredmények listáján megjelenített, ellenőrzött és hitelesített forrásokat jelző kék pipákat, így az internetezők könnyebben elkülöníthetik a megbízható válallkozókat az őket imitáló, rosszindulatú kópiáktól.

A jelzés egyelőre csak pár kiválasztott partner, így a Microsoft, a Meta, az Apple, az Amazon, és a HP oldalainál látható, és a cég hivatalosan még nem jelentette be a fejlesztést, így nem tudni pontos ütemtervet sem arra vonatkozóan, hogyan fog zajlani később a jelzés kiterjesztése.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma

Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

Home office: a hatalom fényes szimbóluma Az IT-sok irodai visszatérésének témája igazi darázsfészek.

A kék pipákat egyre több helyen kezdi el alkalmazni a cég, lényegében a 2021-ben bevezetett BIMI (Brand Indicators for Message Identification) szabvány támogatása, amely azóta minden Gmail-felhasználó számára lehetővé teszi, hogy könnyebben megállapítsák az e-mailek hitelességét.

a címlapról

b200

0

Huang: mindenki a Blackwellt akarja

2024. október 4. 13:20

Ebben a negyedévben megkezdődhet az új AI-feldolgozóegységek szállítása. A kereslet a gyártó szerint óriási.

gamez

28

A konzol élt, él és élni fog

2024. október 4. 10:20

Ki vesz ma játékkonzolt és miért? Mi a gyártók koncepciója a jövőre nézve? Kiderül a 46. weeklyből!