Szerző: Koi Tamás

2024. október 4. 13:59

Nem tudnak leállni a japán Google-nél a hülye billentyűzetekkel

A Gboard japán csapata pár éve tradíciót csinált abból, hogy október elején mindig bemutat egy teljesen abszurd és a legkevésbé sem komoly billentyűzet-koncepciót. Idén sem volt ez másképpen.

Meglehetősen formabontó módon bolondozik október elején immár évek ót a Google Gboard japán fejlesztőcsapata - de hát ők japánok, akiknek a formabontás a vérükben van, nézz csak meg egy átlagos japán tévévetélkedőt.

02:21
 

Gboard 両面バージョン

Még több videó

A team a Gboard bögre, a Gboard bot és a Gboard baseballsapka után most bemutatta a vadonatúj, 202 gombos körkőrös-spirál billentyűzet-koncepcióját, mely a landing oldalt és a fenti videót elnézve első ránézésre úgy tűnhet, mint egy komoly termék, de senki ne dőljön be a látottaknak.

Ettől függetlenül aki nagyon akarja és rendelkezik egy 3D-nyomtatóval, akár meg is építheti magának a billentyűzetet, melyhez a Githubon találhat leírást. Ha pedig valaki egy egyszerűbb, működésképtelen mockupra vágyik, kinyomtathatja sima nyomtatóval és némi vagdosás után összeragaszthatja

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

b200

0

Huang: mindenki a Blackwellt akarja

2024. október 4. 13:20

Ebben a negyedévben megkezdődhet az új AI-feldolgozóegységek szállítása. A kereslet a gyártó szerint óriási.