Szerző: Koi Tamás

2024. október 2. 12:48

Kiszáll az AR-bizniszből a Microsoft

A Hololens 2 volt a Microsoft utolsó kiterjesztettvalóság-headsetje, a teljes projektek kukázza a cég.

Miközben a Meta és az Apple igyekszik meghódítani az AR/VR headsetek piacát újabb termékeivel, a Microsoft úgy tűnik, elengedte a szegmenst, melynek egyik úttörőjének számított.

A társaság az UploadVR megkeresésére megerősítette, hogy leállította a 2019-ben piacra került Hololens 2 AR-szemüvegek gyártását, így azok már csak a készlet erejéig érhetők el az üzleti ügyfelek számára. A termékhez még további három évig nyújt szoftveres támogatást a cég, míg elődje, a 2016-ban megjelent első Hololens idén decembertől nem kap több frissítést.

01:35
 

Introducing Microsoft HoloLens 2

Még több videó

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A Hololens 2-t az Apple idén boltokba került Vision Pro headsetjével egy árban, 3500 dollárért árulja a Microsoft, a projekt ugyanakkor a Meta és az Apple megoldásával ellentétben sosem célozta a fogyasztói piacot, mindvégig vállalati termékként képzelte el a szemüvegek jövőjét a gyártó.

Bár két évvel ezelőtt még felvetődött, hogy a Hololens 2 utódot kaphat, a projektet még az érdemi munka megkezdése előtt törölték, a fejlesztői részleg dolgozóinak nagy részét pedig szélnek eresztették vagy átcsoportosították más feladatokra.

A fentiek ugyanakkor nem jelentik azt, hogy az amerikai hadsereg számára fejlesztett AR-szemüveg, az IVAS is automatikusan a süllyesztőbe kerül. A headset új verzióját várhatóan 2025-ben vetik alá szélesebb körű tesztnek, ezt követően születik majd döntés arról, hogy élesben is bevethető-e a technológia.

Via UploadVR.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

0

Megjelent a Microsoft Office 2024

2024. október 2. 12:23

Megvásárolható a hétköznapi fogyasztók számára is hozzáférhető irodai programcsomag új kiadása.