:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 30. 11:46

Nem minden csaló SMS, ami annak tűnik

Az SMS csalások soha nem látott mértékeket öltöttek az utóbbi időszakban, ami úgy tűnik, mindenkinek megnehezíti a dolgát, aki SMS-ben akar kommunikálni az ügyfeleivel.

Az SMS-ben terjedő csalások elképesztő mértékeket öltenek az utóbbi időben, lassan ott tartunk, hogy az ember már tényleg semmit nem hihet el senkinek, ha a szöveg SMS-ben érkezik. Pláne ha linket is tartalmaz.

Pedig az SMS az ügyfelekkel való kommunikáció egyik leghatékonyabb, legkézenfekvőbb formája egy olyan távközlési cég számára, mint a Magyar Telekom, melynek az utóbbi időben láthatóan meggyűlik a baja azzal, hogy az előfizetők bizalmát elnyerje ezen a kommunikációs csatornán.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Ez a bizalomvesztés mára odáig fajult, hogy a szolgáltató legutóbb Facebookon volt kénytelen arra bíztatni ügyfeleit, hogy az egyik általa használt technikai számról érkezett SMS-ekben szereplő linkekre nyugodtan kattintsanak, mert az becsszó nem átverés.

Első ránézésre pedig legalábbis gyanús egy-két link a telekomos SMS-ekben. A cég a Telekom applikációt népszerűsítendő például rendszeresen használja a Firebase deeplinkeket az ilyen üzenetekben, ami azonnal a frászt hozza az emberre, pedig ezúttal tényleg nem valami adathalász oldalra visz a hivatkozás, hanem az app letöltési oldalára. 

Szóval igen, nem minden csaló SMS, ami annak tűnik, aztán idővel majd minden cég belenyugszik, hogy linkeket nem küldünk ezen a csatornán, mert ezekre soha többé nem fog senki NYUGODTAN kattintani.

Október 2-án kraftie karrier-meetup a teljesítménymérésről - online és fizikai formában is.

a címlapról

morál

4

Romlott a morál az SAP-nál

2024. szeptember 30. 10:08

A cég belső felmérésének eredményei vélhetően összefüggenek a januárban bejelentett leépítésekkel.