:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 27. 12:41

Van egy jó hírünk a magyarországi kínai kolóniának

A Huawei itthon is forgalomba hozza a Pura 70-et, az okostelefon-kínálat aktuális zászlóshajóját, mely elsősorban a mobilfotózás és a dizájn terén igyekszik nagyot gurítani.

A Huawei okostelefonjai nagyjából 2019-ig az androidos kínálat egyfajta etalonjának számítottak, amikor is az amerikaiak tettek róla, hogy a kínaiak készülékei egyrészt kevésbé legyenek vonzók a nyugati nagyközönség számára, másrészt pedig alaposan megnehezítették a gyártást azzal, hogy számos nélkülözhetetlen alkatrészt megvontak a Huaweitől.

Na de ez már történelem, a Huawei pedig köszöni jól van és számos problémát maga mögött tudott hagyni azóta, így idén például elkészítette a Pura 70 típusú okostelefont, mely egy igazi csúcskategóriás mobilfotós remekmű...

...is lehetne, ha futna rajta minden olyan alkalmazás, mely gond nélkül fut a többi androidos készüléken. 

pura70_stock

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Ettől függetlenül a Pura 70 némi meglepetésre most megjelent a magyar viszonteladók kínálatában, sőt, két szolgáltatónál (Yettel, Vodafone) is, méghozzá 399.999 Ft-os listaáron. A gyártó a premier alkalmával kiadott közleményében magasztalja a készülék "esztétikáját" és fotózási képességeit, ugyanakkor szemérmesen hallgat az alkalmazás-támogatottságról, ahogy az 5G-s támogatás sincs egyetlen egyszer sem leírva a szövegben - nyilván okkal.

Köztudott, hogy a kínaiak elég patrioták, szóval azt feltételezem, hogy a Pura 70 valójában Magyarországon is nekik szól. Annak a több tízezres kolóniának, akik jórészt kínai állampolgárként érkeztek az országba az elmúlt tíz-tizenöt évben és az otthontól távol is támogatni akarják a hazai technológiát, ugyanakkor törvénytisztelő állampolgárként soha nem vásárolnának semmit szürkeimportból.

a címlapról