:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 26. 14:57

Nyilvánosan megszégyeníti a Google a kamuértékelésekkel trükköző helyeket

Elege lett a Google-nek a Maps-en megjelenő kamuértékelésekből, a cég mostantól drasztikusabb lépésekkel igyekszik a tevékenységet háttérbe szorítani.

Úgy látszik, betelt a pohár a Google-nél a Maps-be kerülő egyre nagyobb számú, hamis felhasználók által beküldött értékelésekkel vagy kamuértékelésekkel kapcsolatban, a cég ugyanis mostantól komolyabban szankcionálja azokat a vállalkozásokat, melyek saját magukra adnak le pozitív értékelést.

google_stars

Amennyiben a cég tudomására jut, hogy egy vállalkozás a fentiek szerint ad értékelést saját magára, a Google az összes értékelést ideiglenesen eltávolíthatja, blokkolhatja az újabb értékelések posztolását az oldalra, valamint végső esetben egy figyelmeztető üzenetet is megjeleníthet a felhasználók számára, mely szó szerint így szól:

Erről a helyről nemrég feltételezhetően hamis értékeléseket távolítottunk el.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Az nem teljesen világos, hogy a Google hogyan fogja hitelt érdemlően eldönteni, melyik értékelés kamu, melyik nem, a nyilvános megszégyenítés veszélye azonban vélhetően már önmagában visszaszorítja a jelenséget, hiszen ki akarna egy csalónak bélyegzett vállalkozással (üzleti) kapcsolatba lépni.

a címlapról