:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 24. 14:39

Nem hagyják békén a csalók az OpenAI X-fiókjait

Megint feltörték az AI-cég egyik fiókját Elon Musk közösségi oldalán, most a hivatalos sajtófiók esett áldozatul.

Az OpenAI hivatalos sajtófiókját kriptovaluta-csalások terjesztésére használták fel ismeretlen elkövetők,akiknek sikerült átvenniük az irányítást a cég profilja felett. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen fordul elő, az elkövetők korábban a vezetőségi tagok fiókjait is megcélozták. Az OpenAI Newsroom profilt kifejezetten a termék- és szabályzatbejelentések publikálásának céljából hozták létre, de hétfőn este egy szokatlan bejegyzésre lehettek figyelmes a platform használói.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x)

Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

Így segít a Lenovo felkészülni NIS2-re (x) Az érintettek számára ajánlott Thinkshield rendszer háromszintű védelmet nyújt.

A csalók az irányítás átvétele után ugyanis egy új, OpenAI által kibocsátott block chain tokennel, az úgynevezett „$OPENAI”-jal kapcsolatos bejelentést tettek közzé, ami természetesen nem létezik. A bejegyzés egy hamis, adathalász céllal létrehozott weboldalra vezette a felhasználókat, amelyen keresztül valójában a kriptotárcák bejelentkezési adatait próbálták összehalászni.

Tavaly nyáron az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati fiókját használták fel a bűnözők egy hasonló kampány kivitelezéséhez,rajta kívül áldozatul esett még az OpenAI vezető tudósa, Jakub Pachocki és Jason Wei kutató fiókjai. Ezeknél az eseteknél a csalók crypto drainer ezközök segítségével az áldozatok NFT-it és tokenjeit a csalók tárcájába irányították át a hamis OpenAI oldalra való bejelentkezés után.

a címlapról