:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 11. 13:44

Még egy kicsit kegyelmez a Mozilla a régebbi Windowsoknak

Mág nagyjából fél év haladékot kapnak a régi kiadású Windows operációs rendszerek használói, utána már a Firefoxhoz se kapnak javításokat.

Ütemterv szerint ugyan a Firefox böngésző 115 ESR verziójával véget ért volna a Windows 7 és a Windows 8.x verziójú rendszerek kiterjesztett támogatása még ebben a hónapban, de a cég még tovább tolja a határidőt, így egészen március 4-ig tartó számíthatnak frissítésekre és fontosabb biztonsági foltokra a régimódi felhasználók.

A Mozilla azért döntött így, mert szerinte  egyszerűen még mindig annyian használják ezeket az elavult operációs rendszereket, hogy nem szeretné korábban elengedni a felhasználók kezét. A StatCounter legfrissebb adatai szerint egyébként a Windows operációs rendszert futtató asztali számítógépek mindössze 3,03 százalékát fedi le a Windows 7, és csak 0,41 százalékot a Windows 8.1.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

Ennek fényében érdekes, hogy a Mozilla továbbra is húzza-halasztja a dolgot, különösen azért, mert a többi népszerű böngészőgyártó már rég megszüntette a régebbi Windows-kiadások támogatását. A Microsoft 2022 végén jelentette be, hogy 2023. január 12-én megszünteti a Windows 7 és a Windows 8 támogatását az Edge böngészőhöz. A Google nem sokkal később lépte meg ezt, a Chrome 2023. február óta nem támogatja a Windows 7-et.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról