:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 11. 11:16

A magasztos klímacélok ellenére össze-vissza repkednek az Alphabet és az Apple alkalmazottai

Az üzleti utakat gyakorlatilag lenullázta a koronavírus-járvány, melynek elvonulása után a legtöbb szektorban drasztikusan csökkent a cégek részéről a légiközlekedés igénybe vétele. De van azért egy-két rosszabb példa is.

Tavaly a 2019-es szint felére esett vissza a technológiai cégek légiközlekedést igénybe vevő üzleti utakhoz kötődő károsanyag kibocsátása, egy-két cég azonban jó úton halad afelé, hogy a magasztos klímacélok ellenére ez a mutató visszatérjen a pandémia előtti szintre, derül ki a Travel Smart kutatásából.

A 26 cégre kiterjedő, önkéntes válaszadásra építő vizsgálat eredménye szerint mindössze hét vállalta, hogy az üzleti célú repülőutak mennyiségét fokozatosan csökkenti, az Alphabet és az Apple pedig kifejezetten a rosszul teljesítő vállalatok között van ezen a téren 23%-os és 31%-os csökkenéssel. 

business_travel

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

A két cég eközben - legalábbis a kommunikációjukban - egyaránt eltökélt abban, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását direkt és indirekt módon csökkentse, illetve karbonsemlegessé tegye működését (az Apple ezt a célt 2030-ra vállalta).

A lista másik felén a PayPal, az Intel és a Dell áll, melyek tavaly 82-82, illetve 74%-kal csökkentették a 2019-es évhez képest az üzleti utak számát, illetve az azzal járó károsanyag-kibocsátást.

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról