:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 9. 14:37

Régi GPU? Luxusretikül még lehet belőle!

Egészen érdekes piaci rést sikerült találni a divat és a technológia határmezsgyéjén.

Most már arra is megvan a válasz, mennyit érhet egy tízéves, nem működő GPU, amire aranyláncot tesznek, hogy divatkiegészítőként kapjon új szerepet. A régi chipek kulcstartóként való hordása annyira nem új dolog, de a leselejtezett videókártyák alkatrészeinek felhasználásával készült luxusretikülök már egészen más szintet képviselnek.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x)

A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

HP Wolf Pro Security: Láthatatlan védelmi réteg a hibrid munka korában (x) A kibertámadások 94 százaléka egy e-maillel kezdődik, ezért kiemelten fontos a végpontvédelem, főleg ha több alkalmazott is távolról dolgozik.

A GPU Purses-től vásárolható például egy GeForce GT 730 felhasználásával készült, műanyag tokozású modell, ventillátorral együtt (!), ami 1024 dollárért (kb. 354 ezer forint) kerülhet be a gardróbba. Aki naprakészen öltözködne trendekből, egy H100-asból készült változatot is vehet, ez azonban már jóval nagyobb beruházást jelent a maga 65 536 dolláros (kb. 23 millió forintos) árcímkéjével.

Eladási számokat nem igazán lehet feltúrni, hogy kiderüljön, mennyire kelendőek a portékák, de biztos van akinek megéri ennyiért egy táska, amiben saccra mindössze egy okostelefon és egy kisebb pénztárca férhet el.

gputaska

Sokszor nem is egyértelmű, hogy hol is csúszott félre a projekt. A felhőbe migrálás kihívásairól, migrációs stratégiákról szól az AWS szeptember 20-i konferenciája, ahol nemzetközi AWS szakemberek, és esettanulmányok várják az érdeklődőket!

a címlapról