:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. szeptember 5. 10:07

Videón a háromba hajtható Huawei Mate XT

Csepegtetnek a kínaiak a formabontó modell jövő heti bemutatója előtt, ami természetesen méregdrága lehet.

Alig pár órával az Apple éves iPhone-bemutatója után a rivális Huawei is előhúzza a kalapból, amije van, és termékbemutató eseményt fog tartani Pekingben, helyi idő szerint szeptember 10-én délután fél háromkor - derült ki már korábban a cég hétfői közleményéből. 

Richard Yu, a Huawei fogyasztói és autóipari technológiai csoportjának vezetője a kíváncsiságot azzal fokozta a dátum bejelentésekor, hogy „olyan korszakalkotó termékkel állnak elő, amely már másoknak is eszébe jutott, de még nem tudták elkészíteni”. Az ügyvezető hozzátette, hogy öt év befektetés után a Huawei „valósággá váltotta a sci-fit”.

Pár órával később kiderült az is egy Yu által közzétett képből, hogy a rejtélyes eszköz a Huawei Mate XT lesz, ami a világ első, kereskedelmi forgalomban is elérhető, háromba hajtható készüléke, amit egyébként lesifotókon már több alkalommal lehetett látni Yu kezében hétköznapi helyzetekben.

Miután a Weibo közösségi oldalra is sorra kerültek fel az állítólag mobilt ábrázoló képek, a cég is előállt egy trailer videóval, ami lényegében a jövő heti teaser teasere. A láthatóan dupla zsanérral ellátott, hátlapon Ultimate Design felirattal ellátott készülék összecsukva nem tűnik olyan vékonynak, mint egy Honor Magic V3, és kérdéses persze az is, miként fogja bírni a strapát.

Az eddigi szivárgások alapján egyébként kihajtott állapotban 10 hüvelykes lehet a készülék, a 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel felszerelt eszköz 16 888 jüanos indulóára pedig  nettó 845 ezer forintot valószínűsít, de természetesen pontos specifikációkat és hivatalos árakat legkorábban jövő hét elején fogunk tudni.

00:40
 

Huawei Mate XT ULTIMATE DESIGN Official Trailer - First Triple-foldable

Még több videó

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról