:

Szerző: Koi Tamás

2024. szeptember 3. 12:58

Új helyszínen, még izgalmasabb témákkal jön idén a HACKTIVITY

Idén októberben is jön menetrendszerűen a HACKTIVITY, melyen ezúttal is számos izgalmas téma kerül terítékre.

Új helyszínen, a Lurdy Rendezvényközpontban rendezik október 14-én a 21. HACKTIVITY konferenciát, Magyarország legjelentősebb kiberbiztonsági eseményét. A nem csak hazánkban, hanem régiós szinten is kiemelt szerepet betöltő rendezvény idén egynapos formában tér vissza, két külön tematikájú szekcióval.

A HACKTIVITY évről évre a legnevesebb információbiztonsági szakembereket gyűjti össze, hogy aktuális és előremutató témákban osszák meg tudásukat a résztvevőkkel. Az idei konferenciára 15 országból érkeznek előadók, többek között Izraelből, Hollandiából, Németországból, Indiából, az Egyesült Királyságból, Tajvanról, Spanyolországból, Csehországból, az Egyesült Államokból, Horvátországból, Belgiumból és Franciaországból.

hacktivity_2024-01_1

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Az idei konferencián részt vevők egyebek mellett a lengyel digitális azonosító rendszer kihívásairól, a repülőgépek sebezhetőségeiről, a macOS Disk Arbitration esetleges kiszolgáltatottságainak történetéről, a Windows kernel kihasználásáról a Red Team operátorok számára, valamint a Telegramot használó malware-ek ökoszisztémájáról hallgathatnak előadásokat.

Idén természetesen a mesterséges intelligencia is hangsúlyos szerepet kap a programban, így az előadók azt is bemutatják, milyen rejtett kockázatokat hordoznak az open-source AI modellek. 

A workshopok keretében a résztvevők többek között az AI biztonságának alapelveiről tanulhatnak, valamint gyakorlati bemutatót láthatnak arra, hogyan lehet Bluetooth Low Energy (BLE) alapú autós támadásokat végrehajtani, vagy hogyan alkalmazható a Python és a gépi tanulás a hálózati forgalom elemzésére.

Az idei évben is folytatódik a Hackademy Sponsorship, amelynek keretében a szervezők fontosnak tartják a magyarországi kiberbiztonsági szakma és közösség támogatását. Az esemény 2017 óta lehetőséget biztosítanak arra, hogy tehetséges hallgatók és tanáraik ingyenesen vehessenek részt a konferencián. További információk és jegyvásárlás a #HACKTIVITY2024-ről (https://hacktivity.com) weboldalon érhetők el.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról