Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 30. 14:57

Okosabbá válik az Amazon Alexája, de ennek ára lesz

Októberben lehet a premierje az Amazon hangalapú asszisztense, az Alexa új, okosabb változatának - csakhogy a megújult asszisztens mögött nem az Amazon technológiája dolgozik majd.

Saját modellje helyett az Anthropic-féle Claude AI-chatbotot használja majd az Amazon októberben érkező, megújult Alexája, mely az egyszerű kérdéseken és utasításokon túl gyakorlatilag bármire képes lesz válaszolni, reagálni.

Az Amazon új asszisztense mellett megtartja a régi rendszert is, már csak azért is, mivel az újabb technológiáért a pletykák szerint 5-10 dolláros havi díjat kíván kérni a vállalat.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Az új Alexa alá az Amazon először házon belül próbált motort építeni, ám az első tesztek nem alakultak túl fényesen - a chatbot egyes kérdésekre csak jelentős 6-7 másodperces késéssel tudott válaszolni, miközben a legújabb GPT-modellek, így például az OpenAI-féle GPT-4o már másodpercen belüli reakcióidőt ígér.

Az Amazon eddig javarészt saját tévés megoldásaiba (tévékészülékekbe, FireStickekbe) és az Echo okoshangszórókba építette be az Alexát, melyeket egyszerű kérdések és parancsok megválaszolására, végrehajtására lehetett használni.

A vállalat ugyanakkor az évek során nem került közelebb ahhoz a céljához, hogy az Alexa segítségével élénkítse a kereskedelmi részleg forgalmát - ezt billentheti át a Claude AI-re alapuló, komplex kérdéseket megértő és megválaszoló chatbot integrálása a rendszerbe.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról