Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 30. 14:09

A rossz töltőket okolja a Samsung, amiért lepattog a festés a Galaxy Z Fold 6-ról

A nem gyári töltőket hibáztatja a dél-koreai óriás a drága modell esztétikai hibájáért.

A Samsung új Galaxy Z Fold 6 modelljének vásárlói közül többen is jelezték a cég felé, hogy elkezdett leperegni a festés jellemzően a bekapcsológomb környékén, ami egy 1900 dolláros (hazánkban 830 ezer forint) telefon esetében eléggé boszantó lehet. Hogy pontosan milyen kiterjedtségben tapasztalták eddig a felhasználók a problémát, még nem tudni.

A dél-koreai cég hivatalos kommunikációja szerint a harmadik féltől származó, nem gyári töltők miatt van mindez, a támogatási oldalon kiadott reakcióban kifejti, hogy a „nem megfelelően földelt, nagy sebességű harmadik felek által gyártott töltők” károsan hathatak a Galaxy Z Fold 6 eloxált, azaz a korróziónak ellenálló oxidréteggel bevont felületére, ami a festék enyhe leválását eredményezheti. A cég egészen pontosan a készülék házába szivárgó kóboráramot okolja.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A bejegyzés többször említi, hogy a felhasználók a hivatalos kiegészítőkkel és töltőkkel járnak a legjobban – miközben a cég 2021 óta már nem mellékel gyárilag töltőt  legdrágább készülékeihez sem. Plusz érdekes információ, hogy a Samsung közlése szerint az USB-C portoz csatlakoztatott elektromos izomstimulációs készülékek használata is kiválthatja a problémát.

festessamsung
FORRÁS: REDDIT

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról