Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 29. 14:38

Gomb nélküli mobilról álmodhat a Xiaomi

A fizikai gombok teljeskörű elhagyása eddig csak koncepció volt, lehet, hogy a Xiaomi valóra váltja.

Pár évvel ezelőtt a HTC, a Meizu és az Asus is gomb nélküli telefonok prototípusairól álmodozott, melyeken nincs se hangerő-, se bekapcsológomb, vagy kamerasziget, gyakorlatilag csak egy nagy kijelző. A megfelelő helyeken megérintve a mobil oldalát azért működne a korábbi fizikai gombok által kínált funkcionalitás, de eddig még egy ilyen kézzel fogható termék sem került piacra.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Chun Bhai, hírhedt szivárogtató szerint a Xiaomi felélesztette a koncepciót, és akár már 2025-ben bejelentheti az eddig „Zhuque” kódnéven említett modellt, ami az összes fizikai gombot mellőzi, és egy teljesen érintésérzékeny képernyőt kínál, a kijelző alá rejtett előlapi kamerával.

Mivel a készülék egyelőre korai fejlesztési szakaszban jár, érdemes fenntartásokkal kezelni ezt a 2025-ös megjelenést. Az viszont sejthető, hogy az eddig még koncepcióként létező mobil a csúcskategóriát célozná, legalábbis erre utal, hogy a források Snapdragon 8+ Gen 4 csúcsprocesszort említenek. A további technikai részletek természetesen váratnak magukra, és idővel kiderül, hogy tényleg új korszak jön-e a mobilpiacon a gomb nélküli készülékekkel, vagy koncepció marad.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról