Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 29. 13:40

Most már biztos, hogy hardvert is fog fejleszteni a Midjourney

A képgenerátor AI-platformok egyik úttörőjének számító Midjourney belép a hardverpiacra, de hogy mivel jelentkezik a cég, egyelőre nem nyilvános.

A kép- és videogenerátor mesterséges intelligencia platform mellett hardvert is fog fejleszteni és gyártani a Midjourney - jelentette be a cég az X-en szerdán.

A szegmens szereplői körében meglehetősen szokatlannak tűnő lépés hátteréről egyelőre semmit nem árul el a cég azon kívül, hogy az új, hardverekért felelős csapat San Francisco-ban áll majd fel, ám hogy pontosan min fog dolgozni, egyelőre titok.

midjourney_hardware

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Azért erős találgatásokra adhat alapot, hogy a cég februárban vette fel a csapat élére azt az Ahmad Abbast, aki korábban öt éven keresztül dolgozott az Apple Vision Pro headsetjén, illetve Elon Musk implantátumokat készítő cégénél, a Neuralinknél is eltöltött kilenc hónapot.

A Midjourney vezérigazgatója, David Holz egyébként szintén rendelkezik némi tapasztalattal a hardverek terén, hiszen társalapítója annak a Leap Motionnek, mely különböző mozgáskövető, mozgásérzékelő megoldásokkal igyekezett megvetni a lábát a piacon, meglehetősen mérsékelt sikerrel.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról