Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 28. 14:15

Randipartner helyett vadászgépek jöttek szembe a Tinderen

A második világháborúban bevett módszer volt az ellenség polgári lakosságának szórólapokkal bombázása, akár zavarkeltés akár pszichés nyomásgyakorlás céljából - ma a hadviselő felek egészen szokatlan módon és helyeken teszik gyakorlatilag ugyanezt.

Az egyre feszültebbé váló közel-keleti helyzet velejárójaként egy ideje különböző online platformokon keresztül figyelmezteti az amerikai hadsereg a libanoni lakosságot (illetve az országban élőket), hogy ne fogjanak fegyvert a Hezbollah Izrael ellen indított szent háborújában. Bár a módszer egy évtizedek óta bevett gyakorlat, a pszichológiai hadviselés kvázi modernizált formája, a hirdetések néha meglehetősen szokatlan helyen tűnnek fel.

tinder-ads-military

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Legutóbb például a világ legnépszerűbb randiappján, a Tinderen belül találkozhattak a párkereső libanoniak néhány A10 -es és F-16 -os vadászgépet ábrázoló hirdetéssel, melyek arab nyelven közölték, hogy az Egyesült Államok meg fogja védeni szövetségeseit az iráni rezsim és annak hálózata felől érkező fenyegetésekkel szemben. 

Ha egy A10-es fotója önmagában nem lenne elég fenyegető, a hirdetés nyomatékosítására a szöveg alatt megjelent az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának címere is, illetve a hirdetések közvetlenül a katonai szervezet X-en lévő, szintén arab nyelvű posztjára linkeltek.

A hirdetést azóta eltávolították a randiapp felületéről, mivel az sértette a platform reklámkora és más tartalmakra vonatkozó alapelveit.

Via TechChrunch.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról