Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 28. 11:42

Igazi Barbie-mobilt ad ki a HMD

A világ legpinkebb telefonja egy nyomógombos, kinyitható készülék, ami kicsit késve érkezik a kasszasiker mozi után.

Kicsit késve, az éppen felkapott trendekről lecsúszva robban be nyár végén a HMD Global Barbie márkás kagylómobilja, amiről már az év elején beszélt szűkszavúan a cég a Mobil Világkongresszuson, azonban csak októberben kerül piacra 129 dolláros (kb. nettó 46 ezer forint) áron a mostani hivatalos leleplezés után.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Egy igazi feature mobilról van szó: nincsenek rajta alkalmazások, csak és kizárólag hanghívásra és SMS küldésre alkalmas butatelefont kapnak a Barbie-rajongók. A HMD digitális detoxhoz ideális eszközként is reklámozza a pink marokmobilt, aminek mindössze 2,8 hüvelykes kijelzője van, emellett adott egy 5 megapixeles kamera beépített vakuval, amivel a korai digitális fényképezőgépek által készített felvételek készíthetők.

A mobil bár képességeiben szerény, ugyanez egyáltalán nem mondható el a külsejéről, plusz gyöngyös csuklópánt és felragasztható drágakövek az opcionális kozmetikai extrák, ráadásul vannak hozzá cserélhető hátlapok. A retróérzéshez hozzájárul, hogy cserélhető az 1450 mAh-s akkumulátor is, melyet szintén rózsaszínre festettek.

Szoftveres téren is van pár meglepetés, ami illeszkedik a Mattel-univerzumba: a készüléket hajtó Nokia Series 30+ operációs rendszer felületét átdolgozták "barbisra", továbbá a csengőhangok és ébresztők közt is találni Barbie-témájúakat. A klasszikus Snake, ami nem maradhat már el egyetlen Nokia-HMD mobilról sem, annyival módosult, hogy a kígyó görögdinnyét eszik alma helyett, bekapcsoláskor a telefon pedig a Hi, Barbie! üdvözlést villantja fel.

00:33
 

Time to start living your dream life with the HMD Barbie Phone!

Még több videó

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról