Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 27. 13:42

Távozik posztjáról az Apple pénzügyi fejese

Luca Maestri továbbra is a vállalatnál fog dolgozni, csak más szerepkörben.

Pozíciót vált az Apple pénzügyi igazgatója, Luca Maestri, aki jövő évtől kezdve az információs rendszerekért, információbiztonságért valamint ingatlanfejlesztésért felelős „vállalati szolgáltatások” részleg vezetőjeként folytatja munkáját a cégen belül.

Maestri még a Xerox pénzügy igazgatói posztját hagyta ott 2013-ban, hogy csatlakozzon a cupertinói óriáshoz. Mikor átvette a vezetést, az Apple éves bevétele 183 milliárd dollár volt, amit azóta sikerült tavaly év végére 383 milliárd dollárra növelni. A cég azóta bejelentett részvény-visszavásárlási programjának 90 milliárd dollárra történő kiterjesztését is, melyet Maestri felügyel.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Az Apple minden idők legjobb negyedéves bevételét érte el a június végén záródó időszakban, amiben nagy szerepe volt a szolgáltatásokból származó bevételeknek: a különféle előfizetésekhez, fitneszeszközökhöz fűződő szolgáltatások és a felhő rekordot döntöttek 24,2 milliárd dollárral.

Maestri munkáját többek közt azzal méltatja a vezetőség, hogy segített több mint kétszeresére növelni a vállalat bevételét, a szolgáltatásokból származó bevételek is több mint ötszörösére nőttek irányítása alatt.

A pénzügyi szakember helyét az Apple pénzügyi tervezésért és elemzésért felelős alelnöke, Kevan Parekh veszi át, aki 11 éve van a vállalatnál, korábban pedig a Thomson Reutersnél és a General Motorsnál dolgozott vezető beosztásokban.

A cupertinói óriás más téren is belenyúl a szervezet irányításába: múlt héten jelentette be, hogy felosztja az App Store részleget, és Matt Fischer, az App Store alelnöke több mint 10 év után távozik a posztról.

42810-83302-luca-maestri-xl

A őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról