Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 26. 13:45

Komoly slamasztikába került két észak-koreai sportoló az olimpiai szponzorszelfi miatt

Hiába a szigorú szponzori előírások, mindez nem mentség arra, hogy két észak-koreai olimpikon együtt mosolygott dél-koreai versenytársaival egy dobogón készült szelfin.

A Samsung a párizsi olimpia főszponzoraként új elemet vitt be az idei nyári játékok alkalmával a szponzori csomagba: az olimpikonok idén is kaptak ajándék okostelefont, de emellett minden pódiumceremónia alkalmával a kezükbe nyomtak egy Galaxy Z Flip 6-ot, amivel szelfit kellett készíteniük magukról.

Ez a szelfi kerülhet kissé sokba két észak-koreai sportolónak, Ri Dzsongsziknak és Kim Kumjongnak, akik ezüstérmet szereztek pingpong vegyes párosban idén Párizsban, ám elkövették azt a főben járó bűnt, hogy együtt mosolyogtak a dobogón készült szelfin Dél-Korea bronzérmes párosával.

korea_olympic
fotó: afp

Lapértesülések szerint ezért "ideológiai vizsgálat" folyik a két sportolóval szemben, akiknek szigorúan tilos volt (vagyis hát lett volna) bármilyen interakcióba keveredniük a dél-koreai sportolókkal.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Észak-Korea egyébként kettő ezüst és négy bronzéremmel Kirgizisztánnal holtversenyben a 68. helyen zárt az olimpia éremtáblázatán, míg Dél-Korea 13 arany, 9 ezüst és 10 bronzéremmel a 8. lett a tabellán. Erre amúgy igazán büszkék lehetnek a Samsung anyaországában, hiszen az előző, Tokióban megrendezett nyári olimpián összesen 20 érmet szerzett a küldöttség és ezzel a 16. helyen végzett - éppen Magyarország mögött.

A tokiói olimpián Észak-Korea nem vett részt.

Via Korea Times.

A őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról