Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 22. 14:16

Új konzolt ad ki az Atari

Természetesen egy újrakiadásról van szó, feléled az Atari 7800.

Jó hírrel szolgál az Atari azoknak a játékosoknak, akik Atari 7800 kazettákat őriznek otthon: piacra dobja a klasszikus konzol új, kompakt kiadását, melynek fő vonzóságát a visszafelé kompatibilitás jelentheti. A Plaionnal együttműködésben jelenik majd meg az Atari 7800+, ami támogatja nem csak az Atari 7800, de a 2600-os modellhez kiadott játékkazettákat. A készülék már előrendelhető 129,99 dollárért, globálisan november 29-én válik elérhetővé.

Az újrakiadás külsőre teljesen hű az 1986-ban kiadott elődjéhez, de méretében kisebbé vált, és USB-csatlakozót, valamint HDMI portot kap a modern televíziókhoz való csatlakoztatáshoz. A játékosok választhatnak a szélesvásznú megjelenítés vagy a 4:3-as képarány között.

Gyere el AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A konzol mellett megvásárolható lesz két vezeték nélküli kontroller, a CX78 Plus Wireless Gamepad, ami a konzol eredeti kétgombos vezérlőjének másolata, ez alapból érkezik a konzol mellé, de külön is megvásárolható lesz 34,99 dollárért. A 34,99 dolláros CX40 Plus vezeték nélküli vezérlő pedig joystick kialakítással jön.

Az Atari azt állítja, hogy az Atari 7800 Plus „szinte tökéletesen kompatibilis” az eredeti és harmadik féltől származó Atari játékokkal. A konzol mellé gyárilag a  „Bentley Bear's Crystal Quest” című akció- kalandjátékot csomagolják, de november 29-én megjelennek az Asteroids Deluxe, Berzerk, Bounty Bob Strikes Back, Frenzy játékok kazettái is.

01:15
 

Atari 7800+ Announcement Trailer | Pre-Order Yours Today!

Még több videó

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról