Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 21. 14:24

Nálunk is drágul a Netflix

Ezt a kört most nem kerüljük el, jövő hónaptól többet kell fizetni a streamingszolgáltatásért.

Lassan éves hagyománnyá válik, hogy a streamingszolgáltatók áremelést jelentenek be, nemrég vált bizonyossá, hogy október 17-től kezdődően megint többet kell majd fizetni a Disney+ csomagokért, átlagosan havi két dollárral. Tavaly októberben érkezett a hír, hogy rövidesen drágulhatnak a Netflix díjai is, de akkoriban csak annyi volt bizonyos, hogy az áremelés "számos globális piacot" érint majd.

Magam ura leszek

Egy sikeres IT karriert nem csak munkavállalóként lehet megvalósítani. A 38. adásban a szabadúszók, vállalkozók, startuperek világába mártóztunk.

Magam ura leszek Egy sikeres IT karriert nem csak munkavállalóként lehet megvalósítani. A 38. adásban a szabadúszók, vállalkozók, startuperek világába mártóztunk.

A Netflix havi előfizetési díjai Magyarországon 2021 októbere óta nem változtak, akkor a Standard és Prémium csomagok árát emelte meg a szolgáltató 3190-ről 3490, illetve 3990-ről 4490 forintra (a belépő csomag ára a kezdetek óta változatlanul 2490 forint). Ez volt az első és mindeddig utolsó áremelés a magyar piacon a Netflix részéről.

Szeptember 19-től azonban már nálunk is többet kell fizetni, áll a szolgáltató előfizetőknek kiküldött levelében. A standard előfizetés ára 3990 forintra ugrik, míg a prémium szint 4490-ről 5090 forintra drágul. Az eddig 2490 forintos basic belépőcsomag is 2 890 forintba fog kerülni havonta.

A Netflix mögött a díjcsomagok árazását és szerkezetét illetően meglehetősen mozgalmas két év év áll. A világ legnagyobb SVOD-szolgáltatója 2022. márciusban emelt legutoljára árat a tengerentúlon, 2023-ban tavasszal pedig egyes piacokon bevezette a reklámokat tartalmazó előfizetését, mellyel párhuzamosan megszüntette a legolcsóbb, havi 10 dollárba kerülő csomagot. Ezt követte a fiókmegosztás korlátozása, melynél a háztartáson kívüli használatért extra felhasználónként havi nyolcdolláros felárat vezetett be a szolgáltató.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

freerider

33

Magam ura leszek

2024. augusztus 16. 10:38

Egy sikeres informatikai karriert nem csak munkavállalóként lehet megvalósítani.