Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 13. 14:22

Azt akarjuk, hogy fájjon a cégnek! - újabb sztrájkra készülnek a Samsungnál

Újabb fronton éleződik ki a Samsung Electronics legnagyobb szakszervezeti tömörülése és a dél-koreai multi menedzsmentje közötti bérvita csütörtökön - jön a harmadik sztrájk a társaságnál, melynek már kifejezetten erős nyomásgyakorlás a célja.

Nem nyugszanak a kedélyek a Samsung Electronicsnál a cég anyaországában, Dél-Koreában, ahol a helyi legnagyobb szakszervezet a héten újabb, négynapos munkabeszüntetést hirdetett meg, miután a menedzsmenttel folytatott tárgyalások júliusban elakadtak.

Ez lesz sorrendben a harmadik sztrájk a National Samsung Electronics Union (NSEU) felhívására - utóbbi szervezet 36500 tagja a vállalat teljes dél-koreai kollektívájának mintegy 30%-át teszi ki.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Ahogy legutóbb, úgy ezúttal is egy nemzeti ünnep (a felszabadulás napja) köré szervezi a sztrájkot a szakszervezet, melynek alelnöke, Hjun-kuk Lee közölte, az időzítés kifejezett célja, hogy ezúttal érezhető kárt okozzon a vállalatnak a munkabeszüntetés. A bérezéssel, illetve legfőképpen az átláthatatlan bónuszrendszerrel elégedetlen szakszervezet arra játszik, hogy a nemzeti ünnep miatt amúgy is sokan töltik a szabadságukat, így a vállalat nem tudja majd a sztrájkkal kieső munkaerőt pótolni.

A menedzsment a korábbi sztrájkok kapcsán közölte, a munkabeszüntetések eddig semmilyen fennakadást nem okoztak a cég működésében.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról