Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 12. 12:33

Elhunyt a Youtube egykori kulcsembere

Elhunyt a Google egyik korábbi meghatározó vezetője, aki egy évtized alatt a cég portfóliójának meghatározó részévé emelte a Youtube-ot.

Múlt hét végén hosszú, súlyos betegséget követően elhunyt Susan Wojcicki, akit a világ többnyire a Youtube korábbi vezérigazgatójaként ismert, mivel több mint tíz évig vezette a keresőcég online videomegosztó szolgáltatását. Vezetése alatt a Youtube a Google, illetve később Alphabet meghatározó termékévé lépett elő.

wojcicki

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Wojcicki azonban már jóval korábban fontos szerepet töltött be a Google történelmében, hiszen az ő garázsából indult útjára a vállalat 1998-ban - a két alapító, Larry Page és Szergej Birin egykori garázscége pedig mostanra a technológiai iparág egyik óriásává nőtte ki magát.

A Youtube tavaly visszavonult vezérigazgatója emellett számos, társadalmilag fontos ügy mellett is kiállt, így több alkalommal is felhívta a figyelmet a technológiai ipart jellemző nemi egyenlőtlenségekre vagy éppen a menekültek helyzetére.

Susan Wojcicki 56 évet élt.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról