Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 9. 14:26

Eladását fontolgatja a Trend Micro

Egyelőre nincs konkrét ügylet kilátásban, a cég felméri a lehetőségeket.

A mintegy 950 milliárd jen értékű Trend Micro biztonsági cég eladást fontolgat, miután az elmúlt hetekben gyengült a japán jen, és részvényei alulteljesítenek a versenytársakhoz képest is. A japán cég befektetési bankárokkal dolgozik a potenciális vevők elérésén, köztük magántőke-társaságokat is megcélozva, de egyelőre konkrét ügyletről még nem kezdődtek meg tárgyalások – állítják az ügyhöz közelálló források.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

A cég szóvivője mindössze annyit reagált az üggyel kapcsolatban, hogy "piacvezető, tőzsdén jegyzett kiberbiztonsági vállalatként továbbra is az üzleti transzformációra és a bővülésre fókuszálnak”.

Az év eleje óta több mint 10 százalékot estek a japán cég részvényei, miközben olyan riválisokkal versenyezve próbál profitábilis maradni, mint a CrodwStrike, a Microsoft és a Palo Alto Networks. A második negyedévben 13 százalékos növekedésről számolt be a cég, míg a működési nyereség még nagyobbat, 42 százalékot nőtt az előző év azonos időszakához képest.

a címlapról