Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 9. 14:00

100 terabájtnyi adatforgalommal szurkolták be a franciák Milák ellenfelét 200 pillangón

A párizsi olimpián csúcsokat döngettek, illetve döngetnek a mobilhálózatok, melyeken keresztül helyiek százezrei, milliói streameltek bizonyos eseményeket. A csúcsterhelést jelentő döntőnek ráadásul magyar vonatkozása is van.

Bár adódtak ebből kisebb félreértések, magam sem aggódtam különösebben azon, hogy a párizsi olimpia idején a francia mobilhálózatok bírni fogják-e a csúcsterhelést, melyet az eseményeken megjelenő nézők okostelefonjai zúdítanak rájuk - ezekre a terhelési csúcsokra adott némi rálátást most Bertrand Rojat, a legnagyobb francia mobilszolgáltató, az Orange műszaki vezérigazgató-helyettese.

A mobilhálózatokon az olimpia során eddig jelentkező legnagyobb csúcsterhelésnek ráadásul magyar vonatkozása is van, hiszen az Orange ügyfelei bárhol, bárkinek is szurkoltak éppen, a 200 méteres férfi pillangóúszás július 31-i döntőjét jellemzően élőben követték a mobiljukról,

ezzel a Párizst is magába foglaló Île-de-France régióban mindössze pár perc alatt több mint 100 terabájtnyi adatforgalmat generálva a szolgáltató hálózatán.

marchand

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Az ominózus döntőt aztán végül rendkívül erőteljes hajrával a franciák úszóklasszisa, Leon Marchand nyerte a címvédő Milák Kristóf előtt, de mindez ma már persze történelem. Ahogy az is, hogy a 400 méteres egyéni vegyesúszásban már korábban aranyat nyerő Marchand aztán később még bezsebelt két további olimpiai aranyat is, ezzel 22 évesen minden idők eddigi legsikeresebb francia úszója lett.

Marchand szereplései egyébként - éppen a mobilos streaming népszerűségének köszönhetően - kihatottak más versenyek lebonyolítására is. Így volt olyan versenyszám, amit meg kellett szakítani az úszás idején, mivel a jelen lévő francia nézők a mobiljukba temetkezve hangosan drukkoltak az úszónak vagy éppen a győzelem utáni eredményhirdetést nézve a Marseillaise-t énekelték.

Via MobileWorldLive.

a címlapról