Szerző: Koi Tamás

2024. augusztus 5. 14:04

Pat Gelsinger kirúgott 17500 embert, majd a Bibliából idézett

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy technológiai cég vezetője a bibliai idézeteket posztolgasson az internetre, de az Intelnél úgy látszik most jött el ennek az ideje.

Mostanra a Napnál is világosabb, hogy komoly gondok vannak az Intelnél, hiszen pénteken a cég kénytelen volt bejelenteni, hogy rekord mértékű leépítésre készül, konkrétan a kollektíva 15%-a, azaz mintegy 17500 ember kerülhet lapátra még az idén.

Egy ilyen döntés súlyos teherként nehezedik a menedzsment vállára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a cég vezérigazgatója, Pat Gelsinger alighanem a vasárnapi istentisztelet által inspirálva már odáig jutott, hogy bibliai idézetet posztolt az X-re.

Egész pontosan a Párbeszédek könyve 4.25-26 -ot, ami a Szentírás 1990-es fordítása alapján magyarul így szól:

Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz! Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Hogy ez annak a 17500 embernek szolgál egyfajta útmutatásul, akiknek menniük kell idén a cégtől, netán magának az Intelnek vagy csak saját magának jegyezte fel Gelsinger, netán az elemzőknek és/vagy befektetőknek üzent vele, az nem teljesen világos, mindenesetre remélem, a vezérigazgató minden imája meghallgatásra talált, és a 18A gyártási eljárással készülő chipek kihozatala bőséges és gyümölcsöző lesz, véget vetve az Intel kálváriájának.

a címlapról