Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. augusztus 2. 14:39

Rendőrségi testkameraként promózza a Samsung a hajtogatható Flipeket

Nem gyakran látni, hogy a mobilgyártók erre a célra reklámoznák a termékeiket.

A Samsung egy blogbejegyzésben számolt be arról a nagyközönségnek, hogyan használják az amerikai bűnüldöző szervek a Galaxy Z Flip készülékeket. Két missouri állambeli rendőrség egy kísérleti program keretén belül már testkameraként alkalmazza a hajtogatható mobilokat a mindennapok során, ezen felül még két másik rendőrkapitányság jelentkezett be, hogy szintén kipróbálná teskameraként a Flip eszközöket. A Samsung a későbbiekben öt állam 25 metrórendőrségével terjeszti ki a programot.

A mobilokat természetesen azért valamennyire felkészítették a feladatra, nem egy átlagos fogyasztói Z Flipről van szó. A Samsung a mobileszközöket test- és műszerkameraként újrahasznosító, rendszerint bűnüldöző szervekkel dolgozó Visual Labsszal közösen alakította ki a „rendőrségi Flipeket”. Ez olyan változtatásokat foglal magába, mint a hangerőgomb átprogramozása, mely kameraképet rögzít aktiválására, illetve felkészítették rá a mobilt, hogy a szenzorok segítségével érzékelhessék, amikor akció van, és ekkor automatikusan felvételt kezdjenek rögzíteni.

A Flip a cég szerint nem csak a helyszíni bizonyítékok rögzítéséhez szükséges fényképezőgépként működik, de egyben hangrögzítő funkciót is betölt, továbbá segít nyomon követni a rendőrtiszt lokációját.

Via The Verge.

samsung-mobile-z-flip-series-flip-story-u.s-police_main1

a címlapról