Szerző: Koi Tamás

2024. július 26. 14:56

Szorosabb barátságot köt a Windows 11 és az Android

A jövőben lényegesen könnyebben lehet majd hozzáférni a PC-kről az androidos készülékeken tárolt fájlokhoz a File Explorer új, jelenlég bétafázisban lévő fejlesztése révén.

Rövidesen rendkívül egyszerűvé válhat a Windows 11-et futtató PC-ken az Androidos okostelefonok tárhelyének böngészése, illetve az alap fájlműveletek (másolás, kivágás-beillesztés, törlés, átnevezés stb) elvégzése.

A Microsoft a héten elérhetővé tette ugyanis a Windows Insiders programban részt vevő kísérletező kedvűek számára azt a komponenst, melynek köszönhetően az androidos okostelefonok tárhelye a megfelelő beállításokat követően közvetlenül elérhető vezeték nélkül a Windows 11 fájlböngészőjében.

android_windows_fileexplorer

A jó hír, hogy ehhez semmilyen segédprogramot nem kell letölteni és telepíteni, ráadásul a megoldás a tapasztalatok szerint sokkal gyorsabban és stabilabban működik, mint az iPhone-okhoz fejlesztett Phone Link app. Azért az androidos készülékre telepíteni kell a Link to Windows app legfrissebb bétaváltozatát, a mobilnak pedig minimum Android 11-et kell futtatnia a Microsoft weboldalán megjelent bejegyzés alapján.

Via The Verge.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról