Szerző: Koi Tamás

2024. július 24. 13:05

Szülők segítségével fejlesztene gyerekbarát (okos)telefont a HMD

Az okostelefonok, illetve az okostelefonokon keresztül igénybe vehető szolgáltatások gyermekek mentális egészségére gyakorolt hatásával összefüggő marketingakcióba kezdett a HMD, mely a szülők bevonásával fejlesztene "gyermekbarát" okostelefont.

Új projektbe kezdett a saját márkanevét éppen idén előtérbe toló, korábban kizárólag Nokia márkájú okostelefonokra és butatelefonokra specializálódott HMD.

A cég The Better Phone Project nevű kezdeményezésében a szülők segítségét kérik egy olyan okostelefon kifejlesztéséhez, melynek használata lehetőség szerint minden, az okostelefonok gyermekek általi használatával kapcsolatos aggályt eloszlat.

Márpedig ezekből a többnyire teljesen valós alapokon nyugvó aggályokból van bőven, amit egy tízezer fős mintán, öt országban végzett felmérés eredményeivel igyekszik alátámasztani a finn cég.

jomo
fotó: hmd

A legsúlyosabb minden aggály közül természetesen az interneten gyermekekre leselkedő veszélyeket érinti, legalábbis a megkérdezettek 75%-a ettől félti a gyermekét a legjobban, míg a válaszadók csaknem fele szerint a gyermekük személyiségét megváltoztatta a mobiltelefon-használat. További érdekesség, hogy a szülők majd kétharmada az okostelefonokat okolja a gyermekek alváshiányáért, 61 százalékuk szerint pedig mióta a gyereknek telefon van a kezében, határozottan kevesebbet mozog.

Ezzel párhuzamosan - állítólag - a Z generációs felhasználók körében egyre nagyobb az igény a digitális detoxra, így a HMD nyilván azt reméli, hogy a szülői kontroll nyomán kvázi kikényszerített képernyő- vagy közösségimédia-tiltás egyenesen vonzó tulajdonsága lesz a projekt részeként kifejlesztett eszköznek, eszközöknek, bármilyen testet is öltsenek végül.

Hogy a HMD pontosan milyen eszközt tud adni a szülők kezébe a platformtulajdonosok (illetve konkrétan a Google) által kínált megoldásokhoz képest vagy azokon túl, az egyelőre nem teljesen világos (bár a múlt héten bemutatott Skyline már megvillantott ebből valamit), ráadásul ha ez nem lenne elég, a szülők egy része semmilyen szinten nincs tisztában azzal, hogy a gyermekeik mit csinálnak az okostelefonjukkal és hogy léteznek olyan eszközök, melyekkel a használatot szabályozhatnák.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

OFF

0

Tanult a CrowdStrike a patchmageddonból

2024. július 24. 14:37

Új ellenőrzési folyamatot dolgoz ki a CrowdStrike annak érdekében, hogy a jövőben sikerülhessen elkerülni a nagy pénteki leálláshoz hasonló problémákat.