Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 24. 12:29

2026-ban jöhet az Apple kagylómobil

A legfrissebb jelentések szerint a kagyló kialakítású iPhone már túl van a koncepciós szakaszon, és leginkább a Samsung Galaxy Z Flipre hajazó eszközre lehet számítani.

A hajtogatható okostelefonok szegmense lassan de biztosan egyre növekszik, ám a piac egyik legnagyobb szereplője, az Apple eddig tartózkodott ettől a formától, jóllehet ez nem jelenti azt, hogy a háttérben ne zajlanának komoly fejlesztések Cupertinóban. Korábbi pletykák egybefüggően azt állították, hogy a cég első foldable eszköze egy iPad lesz, de a vállalat állítólag a „kínai okostelefon-piac kihívásai miatt” stratégiát változtatott, ezért inkább egy iPhone valószínű.

A legfrissebb jelentés alapján a cég 2026-ban érkező foldable eszköze már túllépett a koncepció szintjén, így szinte már biztos, hogy egy Galaxy Z Flipre hasonlító, vízszintesen összecsukható kagylómobillal készülnek. A kutatási és fejlesztési szakaszból való továbblépésről szóló belsős jelentések egyben arra is utalnak, hogy a mobilokra jellemző kétéves fejlesztési ciklus 2026-os megjelenést valószínűsít.

Az eszköz kijelzőpaneljét a Samsung Display szállítja majd. Nyitott állapotban a foldable iPhone mérete hasonlóak lesznek a jelenleg is elérhető mobilokéhoz - ennyit tudni egyelőre. A cég emellett egy MacBook-szerű összecsukható eszközön is dolgozik, amit 2026-ban kezdhet el szállítani.

Via The Information.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

OFF

0

Tanult a CrowdStrike a patchmageddonból

2024. július 24. 14:37

Új ellenőrzési folyamatot dolgoz ki a CrowdStrike annak érdekében, hogy a jövőben sikerülhessen elkerülni a nagy pénteki leálláshoz hasonló problémákat.