:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 18. 10:48

Itt az okostelefon, ami azoknak szól, akik nem is akarnak okostelefont

A fiatalok körében állítólag egyre erősödik a digitális detox iránti igény, bár a legtöbb kutatás szerint - és egy átlagos tizenévest elnézve - ez az igény legfeljebb marginális lehet egyelőre. A Nokia butatelefonokat gyártó HMD mindenesetre most az új androidos készülékével, a Skyline-nal is meglovagolja ezt a hullámot.

A Human Mobile Devices, vagy ismertebb nevén HMD nemrég fogott bele saját márkás mobiljainak értékesítésébe, miután a Nokiával folytatott együttműködésből feltételezhetően kezdett már kissé kifogyni a muníció az utóbbi időben.

A most bejelentett Skyline a cég első, saját márkás androidos zászlóshajója (vagy inkább felső-középkategóriás készüléke), mely elég határozottan lő a Z generációra, melynek tagjai állítólag kezdenek lassan torkig lenni az okostelefonokkal.

hmd_skyline

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A Skyline ennek megfelelően tartalmaz egy speciális detox módot, ami egy gombnyomással száműzi a "digitális zajt", amihez testreszabott beállítási lehetőséget is kínál, így külön blokkolhatók kontaktok és alkalmazások a funkció segítségével.

Mondjuk aki valódi digitális detoxra vágyik, mindenféle kísértés nélkül, az lehet, hogy jobban jár, ha a HMD-féle buta-Nokiák közül választ magának, például egy 2660 Flip-et vagy egy új Nokia 3210-et - bár kétségtelen, hogy ezeknek nincs 108 megapixeles főkamerájuk és 50 megapixeles szelfikamerájuk, mint a Skyline-nak.

És hogy a barkácsolni vágyó Z generációsok is kapjanak valamit a Skyline-nal, ezt a típust a "Gen2 javíthatóságnak" köszönhetően még a kvázi kategóriateremtő Nokia G22-höz képest is egyszerűbb megszerelni, illetve bizonyos komponenseit házilag kicserélni.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról