:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 17. 13:44

Vigyázó szemüket a streamingre vetik az amerikaiak

Nem különösebben nagy újdonság, hogy a streaming videók megtekintése egyre népszerűbb szórakozási forma, mely lassan a tévéképernyők esetében is elsődlegessé válik.

A straming videoplatformok nézettsége jelentős mértékben nőtt az elmúlt években globálisan, értelemszerűen korosztálytól függően eltérő mértékben. Az online videók, sorozatok és filmek most új rekord nézettséget értek el az Egyesült Államokban.

A Nielsen adatai szerint a napi tévénézési átlagban elérte a 40,3%-ot a streamingszolgáltatások aránya, ami azt jelenti, hogy már csak nagyon kicsi (nagyjából 7 százalékpont) hiányzik ahhoz, hogy a kábeltévé és a sugárzott adások, vagyis jellemzően a lineáris tévézés elől megszerezze a trónt a streaming - legalábbis az USA-ban.

nielsen_usa_tv_streaming_0624

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Ahol egyébként júniusban a legnépszerűbb online streamingplatform a tévénézők körében a YouTube volt, melyet a Netflix majd az Amazon Prime Video követ a sorban, a nálunk népszerű Max csak nyolcadik míg a Disney+ ötödik a listán.

Fontos, hogy a fenti statisztikák csak a tévé előtt pislogó szempárokkal számolnak, vagyis nem kalkulálja bele a Nielsen a számokba azokat a nézőket, akik más (okos)eszközön, például okostelefonon vagy tabelten keresztül fogyasztanak streaming tartalmat.

Via Engadget.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról