:

Szerző: Koi Tamás

2024. július 15. 10:36

Befutott az első töredezettségmentesítés-szimulátor

A régi időkben, amikor még túlnyomó részt merevlemezek dolgoztak a PC-kben, a töredezettségmentesítés a teljesítménynövelés egyik legkézenfekvőbb, egyben legidegesítőbb ingyenes módja volt.

A flashalapú adattárolás terjedésének velejárójaként végül nem csak a merevlemezek haltak ki szinte teljesen a PC-kben, hanem az ezredforduló windowsos korszakának egyik legjellegzetesebb karbantartó rutinja, a töredezettségmentesítés (angolul disk defragmentation) is.

disk_defrag

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Egy olasz frontend-fejlesztő mérnöknek köszönhetően most azonban mindenki újra átélheti a merevlemez karbantartásával összefüggő izgalmakat, ha ellátogat a defrag98.com oldalra, ahol a Windows 98-ba épített Disk Defragmenter működését lehet szimulálni.

A szimulátor nagy előnye, hogy egyáltalán nem kell hozzá merevlemezzel rendelkezni, az indítást követően mégis meghallgathatjuk az író-olvasó fejek mozgásának jellegzetes kerregését, ráadásul működés közben nem lassulnak le a lemezműveletek a végtelenségig, mint a régi szép időkben.

Via The Verge.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.