Szerző: Koi Tamás

2024. július 12. 14:10

Túl kicsi a gyerek az iPhone-hoz? Apple: fogd meg a söröm!

A gyermekeknek szánt okosórák piaca újabb taggal bővült: Itt az Apple Watch, ami a gyártó szerint kitűnő választás lehet azoknak a gyermekeknek, akiknek nem való még a kezükbe okostelefon.

A gyermekeknek szánt digitális nyakörvek okosórák mezőnye jellemzően a belépőszintű kacatokra korlátozódik, mostantól azonban az Apple marketingeseinek hála már az okostelefon után áhítozó gyerkőcök számára is első számú alternatívává avanzsál az Apple Watch.

Legalábbis erre utal a cég új weboldala, mely több ponton keresztül ecseteli, miért ideális választás a 299 dollárról induló, mobilhálózati kapcsolatot is kínáló Apple Watch a gyerekeknek.

applewatch_kids

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

A cég így többek között előnyként említi, hogy a kütyüvel a gyerekek mindig elérhetők maradnak, ugyanakkor nem zavarja őket az óra úgy a tanulásban, mint az okostelefonok, a szülő mindig tudhatja, hol jár a gyerek, illetve a kütyü strapabíró, vízálló és különben is jól néz ki, ami a célközönséget tekintve elég logikus választási szempontnak tűnik.

Talán nem véletlen az sem, hogy az oldal nagyjából azzal egy időben vált élessé, hogy elterjedt a pletyka arról, hogy az Apple műanyagházas Watch SE modellek piacra dobására készül, melyeket a fémházas modellekhez képest olcsóbban kíván majd adni.

A gyermekeknek szánt viselhető eszközök forgalmát erősítheti az is, hogy egyre több államban és országban születnek olyan döntések, melyek az iskolai okostlefon-használat visszaszorítását célozzák, ez azonban (egyelőre) nem vonatkozik az olyan, viselhető eszközökre, mint az okosórák.

Via CNBC.

a címlapról