Szerző: Koi Tamás

2024. július 11. 14:48

Megcsinálta a Samsung az androidos Watch Ultrát

A pérmium okosórák szegmensében a Samsung eddig a Galaxy Watch Pro szériával próbált magának utat törni, mostantól azonban nem bíznak a koreaiak semmit a véletlenre: ami bejött az Apple-nek, bizonyára bejön a Samsungnak is.

Nem kell rakétatudósnak lennie senkinek sem ahhoz, hogy megállapítsa, a Samsung tegnapi Unpacked eseményén bemutatott prémiumkategóriás okosórája, a Galaxy Watch Ultra egy az egyben az Apple kottájából játszik - ugyanaz a célcsoport, ugyanazok a fizikai képességek és még a szíj színe is szinte árnyalatra stimmel. Kész csoda, hogy a Samsung maradt a kerek számlapnál, bár a titánium váz már kicsit szögletesebb lett.

A tegnapi párizsi eseményen bemutatott Galaxy Watch Ultra a Samsung eddigi legstrapabíróbb okosórája, kifejezetten a kültéri (extrém)sportolás szerelmesei számára, már persze abban az esetben, ha az érintett sportolónak nem Apple okostelefonja van.

galaxy_watch_ultra

A már említett titániumvázas, zafírüveg-borítású kijelzővel ellátott óra 10ATM nyomásig vízálló és az IP68 szabványnak is megfelel, van egy narancsszínű gyorsgombja és alapból narancs szíja, mert hát az extrémsportolóknak bizonyítottan a narancs a kedvenc színük.

A Galaxy Watch Ultra egyébként a sok narancs színű díszletet és persze a strapabíró készülékházat és borítást leszámítva ugyanaz belül, mint a szintén most bemutatott Galaxy Watch7, azaz mindkét órában a Samsung vadonatúj, 3nm-en készülő Exynos W1000 processzora dolgozik immár 2 GB memória társaságában, megújult a BioActive szenzor, illetve az órák képesek az egyik legveszélyesebb alvászavarnak számító alvási apnoét pontosan felismerni.

A Galaxy Watch Ultra és a Galaxy Watch7 a többi, tegnap bemutatott Samsung hardverrel együtt július 24-től kerül forgalomba. Utóbbi 129 990, előbbi 279 990 Ft-os induló áron debütál Magyarországon.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról