Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 8. 14:34

Megjelent a játék, amire 22 évet kellett várni

A Kient még 2002-ben kezdték el fejleszteni, de nem volt egyszerű az út a megjelenésig.

Több mint két évtized után megjelent a Game Boy Advance kézikonzolra szánt Kien című akció-platformer, amin 2002-ben kezdett el dolgozni egy ötfős olasz fejlesztői csapat. Bár a fejlesztéssel már két év alatt sikerült végezni, és addig viszonylag zökkenőmentesen haladt a folyamat, a kiadó az utolsó pillanatban visszavonta a projekt megjelenését költségvetési okokra hivatkozva.

A fejlesztő Age of Games később sem tudott megegyezni a lehetséges partnerekkel a kiadásról, de a Kient végül mostanra karolta fel a retrójátékokkal foglalkozó InCube8 kiadó, miután a nosztalgia iránti érdeklődés ismét megnövekedett, és nagyobb a kereslet a retrójátékokra.

Fabio Belsanti, az ötfős fejlesztő csapat vezető dizájnere úgy fogalmazott: egy álom vált valóra. Így a Kien 22 évvel elnyerte az eddigi leghosszabb ideig készült játék címet, ezzel megelőzve olyan programokat, mint a Duke Nukem Forever vagy a Metroid Dread. A Kien megvásárolható fizikai formában és digitálisan is 60 dollárért az InCube 8 oldalán keresztül.

01:24
 

Kien - Game Boy Advance trailer 2024

Még több videó

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

b200

0

Huang: mindenki a Blackwellt akarja

2024. október 4. 13:20

Ebben a negyedévben megkezdődhet az új AI-feldolgozóegységek szállítása. A kereslet a gyártó szerint óriási.