Szerző: Koi Tamás

2024. július 8. 13:31

Jön a Car Park Capital, a frusztrált városvezetők új kedvence

A parkolási káoszra egyetlen megoldás létezik csupán: még több parkoló építése - legalábbis a Car Park Capital nevű városszimulátorban.

Volt idő, amikor a GM komolyan azzal kampányolt, hogy a forgalmi dugók elkerülésének egyetlen módja az útépítés, így zavartalanul autózhat mindenki amerre lát, ám valószínűleg azzal akkoriban még nem igazán számoltak, vagy legfeljebb igen elhanyagolható szempontként, hogy az autókat valahol tárolni is kell, amikor éppen nem közlekednek velük.

00:27
 

Car Park Capital

Még több videó

A GM logikája alapján erre természetesen a még több parkoló építése a megoldás, amivel el is érkeztünk egy holland programozó, Hilko Janssen Car Park Capital nevű készülő játékához, melynek tulajdonképpen egyetlen célja az, hogy

minden talpalatnyi földet parkolóvá változtassunk.

Erre az autók számának növekedése miatt elengedhetetlen szükség van, de legalábbis a műfaját tekintve leginkább a városszimulátorokra hajazó játékban erről kell meggyőzni a helyi lakosokat többek között óriásplakátokkal - a lakók cserébe könnyebben elnézik, hogy a házaikat ledózerolják és egy többszintes parkolóházat húznak a helyükre.

A nyilvánvaló szatírára ráerősít az is, hogy Janssen hazájában, Hollandiában a statisztikák szerint több a kerékpár, mint ahányan az országot lakják. És bár a 60-as 70-es években állítólag felmerült, hogy amerikai mintára komoly úthálózat-fejlesztésbe kéne fogni, szerencsére ez idővel lekerült a napirendről.

A játéknak egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, de a fejlesztő szerint érdemes a közeljövőben ellenőrizni a Steam-et.

Via PCGamer.

Az irodai visszatérés folyamata immár mindenki számára érzékelhető az IT-ban, ahogy a vele járó kölcsönös, vélt vagy valós érdeksérelmek is. A 41. adásban darázsfészekbe nyúlunk.

a címlapról

b200

0

Huang: mindenki a Blackwellt akarja

2024. október 4. 13:20

Ebben a negyedévben megkezdődhet az új AI-feldolgozóegységek szállítása. A kereslet a gyártó szerint óriási.