Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 5. 13:50

Kipurgálták a floppylemezeket a japán közigazgatásból

Sayonara, Furoppi-san!

Japán digitális minisztere két éve hirdetett háborút a floppylemezek ellen, amikor kiderült az is, hogy az országban több mint 1900 államigazgatási procedúra követeli meg a floppy-k, CD-k és MiniDiscek használatát. A helyi Digitális Ügynökség elkezdte sürgetni a régi adathordozók kivezetését, illetve a digitalizációs folyamatot, melynek révén a fontosabb dokumentumokat a felhőbe helyezik át.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A fokozatos kivezetésnek mostanra lett gyümölcse: június 28-án hivatalosan is megszűnt a régi adathordozók használata a kormányzati rendszerekben. A Digitális Ügynökség a múlt hónap közepéig hatályon kívül helyezte a floppy-k használatára vonatkozó mintegy 1034 különböző szabályozást, kivéve egyet – kivételt képez az eset, amikor a járművek újrahasznosításával kapcsolatos környezetvédelmi eljárások során kell floppy-hoz vagy CD-hez nyúlni.

Az ügynökséget még 201-ben, a koronavírus-járvány idején állították fel, miután a védőoltások és tesztelések bevezetése során kiütközött, hogy a kormány túlságosan is papíralapon működik továbbra is, ráadásul elavult technológiákra támaszkodik.

Japán digitalizációs erőfeszítései eddig  számos akadályba ütköztek, a járvány idején megbukott egy állami kontaktkereső alkalmazás, és a My Number digitális azonosítókártya adaptációja is a vártnál lassabban haladt a reméltnél.

Via Reuters.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról