Szerző: Koi Tamás

2024. június 28. 12:35

Mesterséges intelligenciával rúgja be az ajtót az NMHH podcastje

Podcastelni kezdett a média- és hírközlési ügyekért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely az első adásban a mesterséges intelligencia jelenséget próbálja megfejteni.

Ez is eljött végre, 2024 nyarán saját podcast-sorozatot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, melynek tevékenységi körébe tartozik nevéből eredően többek között a média- és hírközlési területek szabályozása. 

A szervezet közleménye szerint a heti rendszerességgel jelentkező podcastek célja, hogy hiteles és közérthető információkkal szolgáljon a "digitális minennapjaink kihívásairól". 

44:09
 

„Ez egy gép, aminek nincsenek céljai” – NMHH PODCAST az MI-ről: Rab Árpád és Tilesch György

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A podcastet a radiocafé98 (illetve korábban a Jazzy) veterán rádiósa, a Millásreggeli műsorvezetője, Kántor Endre vezeti, aki az első adásban láthatóan kissé feszengve, de legalábbis a tőle megszokott lazaságot mellőzve próbálja megtudakolni a két vendégtől, dr. Rab Árpádtól és dr. Tilesch Györgytől, hogy mégis mi fán terem a mesterséges intelligencia.

De hát ez nem a popszakma vagy holmi reggeli chit-chat, hanem egy komoly hatóság komoly, egyben első, mindenki számára elérhető médiaterméke, már ha a podcastet lehet annak tekinteni - de lehet, hogy erről is lesz majd egyszer egy adás valamikor a nem túl távoli jövőben.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról